Met koolhydraatarme recepten 5 kilo afvallen in een maand tijd

Met koolhydraatarme recepten 5 kilo afvallen in een maand tijd

Koolhydraatarm Afallen Dieet 5 kilo afvallen

Wil jij 5 kilo afvallen in een maand tijd? Dan kunnen we je van harte aanbevelen om vandaag nog te starten met een koolhydraatarm dieet. Want door het eten en drinken van koolhydraatarme gerechten ben jij zeker weten in staat om in een maand tijd 5 kilo af te vallen. Koolhydraatarme gerechten zijn gerechten waarbij koolhydraten zoveel mogelijk worden geweerd. Dat is positief, want door het weren van koolhydraten loop je minder snel kans om dik te worden. Suikers uit koolhydraten worden niet meer opgeslagen als lichaamsvet, maar gewoon verbrand. Je komt dus niet meer aan en door het ontbreken van suikers in je voeding, wordt je ook niet dikker en moet je lichaam harder werken om voeding te verbranden. Dat zal resulteren in het verliezen van veel gewicht.

In een maand tijd afvallen

In een maand tijd afvallen Het is een ambitieus, maar haalbaar doel: 5 kilo afvallen in een maand tijd. Het kan door alleen anders te gaan eten. Voordeel is dus dat je echt niet hoeft af te zien in de sportschool. Hoe pak je het nu aan om in een maand tijd zoveel gewicht te verliezen? We gaan je in dit artikel een aantal richtlijnen geven van hoe koolhydraatarme gerechten jou kunnen helpen om over 30 dagen 5 kilo gewicht te verliezen. Maak een plan Het begint met het maken van een plan. Je gaat de vijf kilo's als volgt verbranden: - In de eerste week verbrand je 1 kilo; - In de tweede of derde week verbrand je 2 kilo (en de andere week 1); - In de laatste week verbrand je weer 1 kilo (de laatste). De eerste week is dus de week waarin je gaat wennen aan koolhydraatarme gerechten. In de tweede en derde week ga je er vol voor. In de laatste week rond je alweer af en zal je zien dat je 5 kilo kwijt bent geraakt. Wennen aan koolhydraatarme gerechten.

Gun je lichaam tijd

Het is heel erg belangrijk om je lichaam de tijd te gunnen aan koolhydraatarme gerechten te wennen. Je lichaam is het immers lange tijd gewend geweest om ongezond te eten en te drinken. Je moet dus niet in één keer helemaal overgaan. Begin op dag 1 met het veranderen van ofwel je ontbijt, ofwel je lunch. Doe dit gedurende dag 2 en 3 ook en vervang op dag 4 een tweede gerecht en op dag 6 een derde gerecht. Vanaf dag 7 eet je dus echt volledig koolhydraatarm op drie momenten van de dag (ontbijt, lunch en diner). Tussendoortjes mogen nog wel, maar zijn ook stuk voor stuk vrij van koolhydraten. Doorgaan met koolhydraatarm eten In de tweede en derde week eet je vrijwel alleen maar koolhydraatarme gerechten. Wie een beetje goed zoekt kan makkelijk een schema vinden van gerechten die je zou kunnen maken. Dan kom je er ook achter dat koolhydraatarm koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze twee weken ben je streng voor jezelf, maar zal je ondervinden dat koolhydraatarme gerechten ook zeer smakelijk kunnen zijn. Je gaat door tot je de vierde week bereikt hebt.

De laatste week

Als het goed is ben je nu zo'n 4 kilo (maar waarschijnlijk al meer!) kwijt. De laatste week staat in het teken van afronden. Je eet nu nog twee maaltijden per dag koolhydraatarm (maar drie mag ook, is zelfs beter). Dit houd je vol zolang je op gewicht wil blijven. Tussendoortjes Belangrijk is ook om op zoek te gaan naar gezonde tussendoortjes. Je kan besluiten om een handjevol noten of zaden als tussendoortje te eten, maar een gezonde en goed gevulde salade kan natuurlijk ook. Er zijn genoeg recepten te vinden voor koolhydraatarme tussendoortjes. Ook een groene smoothie werkt altijd goed.

vet verbranden
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?