Maaltijden met veel proteïne

Maaltijden met veel proteïne

Maaltijden Afallen Voeding Proteïne

Een eiwitdieet wordt ook wel een proteïne dieet genoemd, proteïne staat voor eiwitten in het Engels. Het heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen, dit komt mede doordat iedereen tegenwoordig een fit lichaam wil hebben en je wordt helemaal gek gemaakt door plaatjes van afgetrainde lichamen op Instagram, snapchat en Facebook. Als je een proteïne dieet volgt kun je genieten van lekkere maaltijden die veel eiwitten bevatten, je kunt bijvoorbeeld denken aan een lekkere tonijnsalade, een warme maaltijd met kip en bonen of een lekkere zalmfilet. Veel mensen denken dat je bij een eiwitdieet alleen maar aan saaie producten vast zit maar je kunt juist veel variëren en gebruik maken van specerijen en kruiden om het nog smaakvoller te maken. Maar er zijn natuurlijk nog vele eiwitrijke maaltijden waar je uit kunt kiezen. Je maaltijden zullen voornamelijk bestaan uit kip, rundvlees, noten, eieren, kalkoen en andere producten die rijk aan eiwitten zijn. Let wel op bij gerechten met eieren dat in de eierdooier veel (gezonde) vetten zitten. Bij vetten bestaat 1 gram uit 9 calorieën, dit is bij koolhydraten en eiwitten 4 calorieën per gram..

De lekkerste eiwitrijke maaltijden

Eiwitrijke maaltijden of koolhydraatarme gerechten zijn overal te vinden. Op het internet staan de leukste gerechten die je kunt maken als je wilt afvallen met een proteïne dieet. Het is belangrijk dat je bij een eiwitdieet zoveel mogelijk koolhydraten vermijdt. Kies bijvoorbeeld voor gezonde crackers in plaats van normale crackers die veel koolhydraten bevatten. Andere producten waar veel koolhydraten inzitten zijn pasta's, rijs, noedels en suikers. Het is dus verstandig om zo min mogelijk binnen te krijgen van dit soort voedsel want dit zal ervoor zorgen dat je veel calorieën binnenkrijgt en daardoor zal aankomen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Bij het fitnessen is het ook belangrijk dat je veel eiwitten binnenkrijgt als je wilt aankomen, wat eiwitten zijn de bouwstenen voor je spieren en zullen ervoor zorgen dat je in spiermassa aankomt.

Eiwitdieet om vet te verliezen

We leven bij het schrijven van deze blog al in de tweede week van juli, de langste dag van het jaar is al een tijd geleden geweest en eigenlijk zouden de lekkere dagen snel voorbij moeten komen in Nederland. Het weer wil het nog wel eens aflaten in Nederland maar het kan ieder moment omslaan. Eigenlijk is het dus van belang dat je lichaam al zomer ready is zodat je je nergens voor hoeft te schamen als je op het strand loopt met lekker weer. Als dat niet zo is dan is het misschien een idee om snel wat extra kilootjes te verliezen door middel van het volgen van een eiwitdieet. Met een eiwitdieet zorg je ervoor dat je zo min mogelijk spiermassa verliest, want eiwitten zijn de bouwstoffen van spieren. Je eet in verhouding zo min mogelijk koolhydraten en vetten en je gaat heel hoog in eiwitten zitten. Vooral onder bodybuilders is dit een slimme manier om vet te verliezen, want je zal zo weinig mogelijk spiermassa verliezen als je veel eiwitten binnenkrijgt.

Eiwitbronnen
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?