Koolhydraatarm eten via online boodschappen doen

Koolhydraatarm eten via online boodschappen doen

Koolhydraatarm Afallen Boodschappen Dieet

Doe jij al online boodschappen? Internet supermarkten worden steeds populairder, ook voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Waarom? Omdat je in de online supermarkt veel informatie kunt vinden over producten. In een oogopslag vind je alle koolhydraatarme boodschappen op bijvoorbeeld AH.nl, Jumbo.com of PLUS.nl. Dus niet langer alle etiketten van producten in de supermarkt bestuderen: in een keer alle koolhydraatarme boodschappen in een overzicht.

Koolhydraatarme boodschappen doen

Bij een koolhydraatarm dieet zegt de naam van het dieet al waar het over gaat. Een koolhydraatarm dieet is namelijk een dieet met weinig koolhydraten. Het wil niet zeggen dat er bij dit dieet helemaal geen koolhydraten worden gegeten, want dat is niet zo. Het gaat er om dat de koolhydraten beperkt worden bij dit dieet.

Verschillende diëten;

Er zijn verschillende diëten die horen bij het koolhydraatarm dieet, er kan gedacht worden aan South Beach en het dieet van Atkins. Steeds meer mensen lijden aan overgewicht. Dit probleem moet worden aangepakt, daar zijn veel mensen het over eens. Men denkt dat een groot deel van het overgewicht komt door de koolhydraten die we binnen krijgen. In brood en aardappelen zitten namelijk veel koolhydraten en deze voedingsmiddelen krijgen we vrijwel dagelijks binnen. De combinatie met weinig lichaamsbeweging zorgt alleen maar voor meer klachten van overgewicht. Goede en slechte koolhydraten. Veel mensen die lijden aan overgewicht willen afvallen. Dit kunnen zij doen door een koolhydraatarm dieet te gaan proberen. Het is een dieet dat waarschijnlijk goed gaat werken, maar je moet er op letten dat je de koolhydraten niet weg gaat laat uit je voeding. Koolhydraten zijn nodig voor ons lichaam. Het bestaat uit twee soorten, namelijk suiker en zetmeel. Suikers worden snel verteerd, maar zetmeel blijft langer in ons lichaam, waardoor het meer tijd in beslag neemt om te verteren. Zetmeel zit bijvoorbeeld in brood en pasta.

Online boodschappen doen

Wil jij zo'n dieet proberen? Dan is het naast recepten belangrijk om ook je juiste boodschappen te kopen. Bespaar tijd en bestel de boodschappen online. Via boodschappenspot.nl kun je hier meer informatie over vinden. Je kunt er bekijken welke winkels in de regio boodschappen bij je thuisbezorgen. Zo kun jij je volledig focussen op je dieet. Gezonden boodschappen bestel je online bij Albert Heijn, Coop, PLUS en Deen bijvoorbeeld. Profiteer van aanbiedingen en scherpe kortingscodes door direct boodschappenspot.nl te bezoeken. Er zijn ook speciale maaltijdboxen die gericht zijn op weinig koolhydraten. Voorbeelden zijn onder andere Beebox en Ekomenu.

Belangrijk bij een koolhydraatarm dieet

Het is belangrijk dat we tijdens een koolhydraatarm dieet producten gaan eten met koolhydraten maar niet met veel koolhydraten. Voor ons lichaam moeten we de koolhydraten namelijk binnenkrijgen. Het is belangrijk dat we het insuline niveau in ons lichaam op peil houden en als we veel koolhydraten binnenkrijgen is dat niet het geval. Hierdoor krijgen we namelijk weer sneller honger. Dit zal weer gaan betekenen dat het gewicht toe gaat nemen, terwijl we eigenlijk af willen vallen.

Cyclus Doorbreken

Deze cyclus kan doorbroken worden als je een koolhydraatarm dieet gaat proberen. Het is belangrijk dat je door gaat zetten en de cyclus ook echt gaat doorbreken zodat je af kunt vallen. Als je namelijk minder koolhydraten binnenkrijgt zal je insuline ook niet blijven stijgen. Je krijgt hierdoor gezondere vetten in je bloed en je gaat afvallen. Het is ook bij dit dieet belangrijk dat je vol blijft houden. Het zou daarom een goede keuze zijn om voor het hele gezin een koolhydraatarm dieet te bereiden. Op deze manier kun je elkaar steunen en kom je eens achter andere voedingsmiddelen die minder koolhydraten bevatten. Als je een dieet gaat proberen merk je al snel dat je minder honger hebt en dat je meer energie krijgt. Je komt met doorzettingsvermogen op je ideale gewicht. Heb je last van overgewicht? Probeer dan nu een dieet en zet door! Let goed op: Bij een koolhydraatarm dieet moet je de koolhydraten niet vermijden, maar je moet de voedingsmiddelen met slechte koolhydraten laten staan. Je lichaam heeft goede koolhydraten nodig en daarom mag je deze koolhydraten blijven eten. Meer informatie vind je bij de online supermarkten op de productpagina's. Per artikel vind je daar meer informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. Start met online boodschappen doen!

mealprep
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?