Een koolhydraat dieet met een maaltijdbox

Een koolhydraat dieet met een maaltijdbox

Koolhydraten Voeding afvallen gezondheid

De laatste jaren lees je steeds meer over het koolhydraatarm dieet. Dat is ook niet zo gek, want met dit dieet is snel resultaat te boeken. Er zijn daarnaast steeds meer aanbieders van speciale maaltijdboxen (op Foodboxchef.be kun je ze vergelijken) koolhydraatarme oplossingen bieden. Dit zijn complete pakketten met daarin speciale koolhydraatarme diëten en recepten.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Koolhydraten zitten in bijna al ons dagelijkse voedsel. koolhydraten zijn niet slecht, het lichaam heeft ze nodig voor energie. Het wordt omgezet in glucose, insuline zorgt ervoor dat deze glucose getransporteert word naar de cellen en die cellen halen er weer energie uit. hoe meer glucose, hoe meer insuline. De cellen kunnen een beperkte hoeveelheid glucose verwerken. De teveel aan glucose word dan opgeslagen in de vetcellen, deze kunnen een onbeperkte hoeveelheid glucose opslaan. Dit betekent dus dat als je teveel koolhydraten eet, dit word opgeslagen in vetcellen, wat als resultaat geeft dat men aankomt.

Bij een koolhydraatarm dieet zorg je er dus voor dat je de inname van koolhydraten beperkt. Om energie te krijgen gaat je lichaam over in het verbranden van overtollig lichaamsvet i.p.v. koolhydraten, wat resulteert in gewichtsverlies. Omdat je lichaam altijd energie nodig heeft zul je dus vanzelf vet gaan verbranden, zelfs zonder extra lichaamsbeweging.

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is een goede keus als je wil afvallen. Je kunt in principe zoveel eten als je wil, je hoeft jezelf niet uit te hongeren, zolang je maar de juiste koolhydraatarme producten eet. Er zijn genoeg lekkere en gezonde koolhydraatarme recepten te vinden waarmee je gegarandeerd 1-2 kilo per week zult afvallen.

Een receptenboek of maaltijdbox

Met een receptenboek met koolhydraatarme recepten maak je het jezelf helemaal makkelijk, je weet dan precies wat je allemaal kunt eten en je leert dan ook welke producten er allemaal koolhydraatarm zijn. Na enkele weken weet je precies wat je wel en niet mag eten en dan word het samenstellen van lekkere gerechten steeds simpeler. Ook online kun je enorm veel informatie vinden over koolhydraat bewuste gerechten. Op sites als Smulweb vind je tal van recepten vinden die je eenvoudig zelf kunt maken.

Of kies je voor een maaltijdbox?

Heb je geen zin of tijd om zelf recepten te zoeken en boodschappen te doen? Dan kun je ook kiezen voor een speciale foodbox. Dit is een pakket met daarin alle ingrediënten die je nodig hebt voor 3, 4 of 5 maaltijden in de week. In de box vind je ook een handige receptenkaart waarop precies staat wat je moet doen. Makkelijk kan het niet! Populaire aanbieders die zowel in Nederland als in België te krijgen zijn, HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu. Deze laatste aanbieder biedt een speciaal koolhydraat bewust menu met enkel bewuste gerechten. Gemakkelijk, snel en ook nog eens heel erg lekker.

pasta
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?