Een koolhydraatarme maaltijd snel op tafel

Een koolhydraatarme maaltijd snel op tafel

Koolhydraatarm Afallen Dieet koken

Koolhydraatarm eten is helemaal in. Steeds meer mensen letten bewust op hun voeding. Maar wat is koolhydraatarm eten? En aan wat voor gerechten moet ik dan denken? Verder denken veel mensen dat een kooolhydraat arm dieet volgen een enorm gedoe is. Altijd rekening houden met boodschappen, zoeken naar ingewikkelde recepten en lang in de keuken staan. Gelukkig valt dit allemaal reuze mee! Zo kan je op internet honderden koolhydraatarme recepten vinden. En ook een maaltijdbox of warme maaltijd aan huis kan je hier enorm bij helpen. Bij deze koolhydraatarme maaltijdbox + maaltijdservice staan we daarom ook even stil in deze blog.

Waaruit bestaat een koolhydraatarme maaltijd?

Logisch: in een koolhydraatarme maaltijd zitten zo min mogelijk koolhydraten. Producten die je dan met name mijdt zijn onder andere pasta, aardappelen, brood (vooral wit brood), suiker en met name ook bewerkt voedsel (kant en klare maaltijden) waar veel suiker in zit. Ook frisdrank en zoetigheid als koek en taart dien je te zoveel mogelijk te vermijden. Producten die je juist wél mag eten zijn bijvoorbeeld pitten, noten, vlees, gevogelte, peulvruchten en kruiden en specerijen.

Optie 1: Snel koolhydraatarm eten dankzij de maaltijdservice

Wil jij snel en makkelijk beginnen met een koolhydraatarm dieet? Veel mensen denken dat dit enorm veel tijd kost. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Heb je namelijk wel eens gehoord van een maaltijdservice? Aanbieders als Apetito, Uitgekookt of Maaltijdservice.nl bieden koelverse maaltijden bij je thuis die razendsnel op tafel staan. Huh? kant en klaar maaltijden zijn toch hartstikke ongezond? De thuismaaltijd heeft inderdaad nog steeds een erg ongezond imago. Gelukkig is dit de laatste jaren enorm veranderd. Maaltijservice.nl heeft bijvoorbeeld een aantal koolhydraatarme maaltijden die je zo kunt bestellen. Deze worden gratis bezorgd en kan je in een kwartiertje opwarmen. Voor een overzicht van alle maaltijddiensten, neem eens een kijkje op: maaltijdservicevergelijken.nl.

Optie 2: De koolhydraatarme maaltijdbox

Geef je niet de voorkeur aan een kant en klaar maaltijd? Wil je toch liever zelf koken met verse ingrediënten? Uiteraard is dit wel gezonder dan een diepvries- of magnetronmaaltijd. Bovendien is de smaak een stuk "echter" en beter. In dat geval is een koolhydraatarme maaltijdbox een uitkomst. Dit is een box bomvol met verse ingrediënten die nauwelijks koolhydraten bevatten. Kortom: jij hoeft je niet langer zorgen te maken over boodschappen doen of recepten bedenken. De maaltijdbox doet dit allemaal voor jou. Bekende aanbieders van een maaltijdbox met weinig koolhydraten zijn onder andere Ekomenu en Beebox (tegenwoordig onderdeel van Willem & Drees). Bij deze partijen bestel je eenvoudig een box aan huis. Je hebt dan te maken met een flexibel lidmaatschap dat je op elk moment weer kan wijzigen of stopzetten. Een weekje geen koolhydraatarme gerechten? Dan switch je bijvoorbeeld eenvoudig naar een vegetarische variant. Een week op vakantie? Dan sla je gewoon een weekje over. Het is enorm flexibel en onder aan de streep nauwelijks duurder dan wanneer je de boodschappen zelf gaat doen. Op 'Maaltijdbox.org' vind je een overzicht met alle maaltijdbox-aanbieders en de koolhydraatarme varianten.

mealprep
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?