De vijf redenen om te sporten met een sporthorloge

De vijf redenen om te sporten met een sporthorloge

Gezondheid Sport Tips Sporthorloge

Sporthorloges zijn helemaal hip tegenwoordig. En dit zeker terecht! Wil jij ook gaan sporten met een sporthorloge? Goed idee, lees snel verder! Heb jij nog geen sporthorloge? Dan kun je hier kijken: vergelijk de beste sporthorloges. Er bestaan diverse redenen om te sporten met een sporthorloge. We zetten er in ieder geval 5 op een rij om daar zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan:

  • De juiste hartslag tijdens het trainen
  • Doelen stellen op het horloge
  • Workouts bijhouden
  • Motivatie om te gaan sporten
  • Muziek luisteren via het sporthorloge

De juiste hartslag tijdens het trainen Een sporthorloge heeft in veel van de gevallen een hartslagmeter aan boord. Is dat het geval? Dan heb je de kans om tijdens het sporten je hartslag in de gaten te houden. Dit kan je helpen om op een rustiger of juist intensiever niveau te trainen, afhankelijk van welk doel je voor ogen hebt. Op een lagere intensiteit kun je vooral afvallen, terwijl je bij meer intensiteit aan je uithoudingsvermogen kunt werken.

Doelen stellen op het horloge

Ieder sporthorloge biedt je de mogelijkheid om doelen te stellen, over het algemeen via de software die er wordt meegeleverd. De software kun je gebruiken op de computer of door middel van een app op je smartphone. Je hebt daar de kans om doelen te stellen, bijvoorbeeld om dagelijks de aanbevolen 10.000 stappen te lopen of om te trainen voor de marathon die je wilt gaan lopen. Zorg ervoor dat de doelen haalbaar zijn en in moeilijkheid oplopen, zodat je er een extra reden bij hebt om te sporten met het sporthorloge dat je koopt.

Workouts bijhouden

Andersom biedt het sporthorloge en de software die daarbij hoort je de mogelijkheid om de workouts die je doet bij te houden. Aan de ene kant kun je doelen stellen om te gaan starten, terwijl je achteraf na kunt gaan wat je hebt gepresteerd. Benieuwd of er sprake is van een stijgende lijn in de afstanden die je kunt lopen of benieuwd hoe het tempo steeds een beetje omhoog gaat? Dat zijn zaken die je aan de software bij het sporthorloge goed kunt zien. Het maakt daarbij niet veel uit of je traint door te hardlopen, fietsen of thuis op de hometrainer of crosstrainer. Motivatie om te gaan sporten Wanneer je het lastig vindt om jezelf ertoe te zetten om te gaan sporten kan een sporthorloge je daarmee goed helpen. Het is een van de redenen om te sporten met een sporthorloge, mits je gebruik maakt van een applicatie die je kan aansporen om in beweging te komen. Er bestaan verschillende apps die werken als een personal trainer. Ze sporen je aan om in beweging te komen, bijvoorbeeld omdat het alweer een paar dagen geleden is dat je er voor het laatst op uit trok om te gaan sporten.

Muziek luisteren via het sporthorloge

Tenslotte vormt de muziek voor veel mensen een van de belangrijke redenen om te gaan sporten met een sporthorloge. Je hebt de mogelijkheid om je favoriete muziek erop te zetten of die via Bluetooth af te spelen. Er bestaan verschillende manieren, feit is dat je via het sporthorloge kunt luisteren naar de muziek die je helpt te motiveren. De verschillende redenen zorgen ervoor dat het sporthorloge sterk aan populariteit werkt, waarmee dat een uitstekende keuze vormt om meer te gaan sporten.

gezondheid
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?