De 5 beste manieren om thuis te trainen

De 5 beste manieren om thuis te trainen

Thuis trainen Afallen Sport Beweging

Sporten in de sportschool is een prima manier om aan je beweging te komen. En het heeft zeker zijn voordelen:


  • Als je met een maatje gaat kun je elkaar oppeppen en helpen met trainen
  • Er zijn in de sportschool veel verschillende apparaten en trainingen
  • Het is een manier om je sociale contacten te onderhouden

Maar een sportschool heeft ook zeker zo zijn nadelen. Je bent toch gewoon iedere maand de abonnementskosten kwijt. Die lopen maand na maand en jaar na jaar gewoon door. En dit telt toch best op. Ook ben je veel tijd kwijt met reistijd, omkleden en wachten op apparaten wanneer het wat drukker is in de sportschool.

Daarom kan het ook heel fijn zijn om thuis te trainen. Thuis trainen bied verschillende voordelen. Je hoeft niet te wachten op apparaten zoals bij een fitnessclub, bent geen tijd kwijt met reizen en je kunt een filmpje of serie tijdens het trainen kijken.

Daarom is thuis trainen een serieus alternatief voor de sportclub. Maar welke manier kun je het beste thuis trainen? In dit artikel vind je de vijf beste manieren om thuis te trainen!

1. Spinningfiets

Een spinningfiets is een variant op de hometrainer fiets en een geweldig apparaat als je graag je conditie wilt verbeteren en op een leuke manier thuis wilt trainen. Er zijn verschillende online training video’s beschikbaar. Hiermee kun je thuis een training doen met een virtuele instructeur die je meeneemt door de alpen of Pyreneeën!

2. Een roeitrainer

Een roeitrainer is een apparaat wat je leuk moet vinden. Maar als je het leuk vind om te doen dan is het een superapparaat om thuis te trainen! Je combineert met de roeitrainer het trainen van je spieren en je conditie. Een geweldige combinatie om je spieren te versterken en gewicht te verliezen. Mijn advies: koop de beste roeitrainer voor thuis en ga aan de slag!

3. Crosstrainer of hometrainer

Er zijn veel mensen die niet van een spinningfiets houden. Voor de mensen die een spinningfiets niet zo fijn vinden is een crosstrainer of hometrainer een goed alternatief! Je kunt een goede crosstrainer kopen en thuis gaan werken aan je conditie of flink wat calorieën verbranden. De keuze tussen een hometrainer en crosstrainer is heel persoonlijk. Kijk wat jij het fijnste vind en kies daarvoor!

4. Dumbells

Dumbells zijn kleine verstelbare gewichten. Je kunt het gewicht makkelijk verstellen met verschillende schijven. Met Dumbells kun je een legio aan oefeningen doen om thuis te trainen. Je kunt het hele lichaam ermee trainen. En ze zijn ook nog eens niet zo duur. Een goede manier om thuis aan krachttraining te doen!

5. Kettlebells

Een kettlebell lijkt een beetje op een dumbell. Het is een soort kanonskogel met een handvat eraan. Je kunt er veel verschillende oefeningen mee doen. Veel dezelfde als met dumbells maar ook een aantal andere. Het is een beetje jouw persoonlijke voorkeur of je een kettlebell of dumbell fijn vind.

In dit artikel heb ik je vijf manieren gegeven om thuis te trainen. Kies er één en ga ervoor!

buikvet
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?