Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet

Koolhydraatarm Afallen Dieet Sport

Afvallen zonder dieet of benieuwd hoe anderen daar succes mee hebben? Er zijn een aantal handige methoden beschikbaar om wel gewicht te verliezen of wat sportiever te worden, zonder dat je daarvoor op een streng dieet hoeft. Je kopieert als het ware het gedrag van mensen die van nature wat slanker zijn, zodat je daar zelf ook voor kunt zorgen.

Begin met een ontbijt

Je kunt afvallen zonder dieet door in ieder geval te starten met een ontbijt. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is van belang om stevig te ontbijten. Na een lange nacht heeft je lichaam veel voedingsstoffen verbruikt, waardoor je die aan zal moeten vullen. Let op: indien je niet ontbijt zal je merken dat je al vroeg op de morgen zin krijgt in snacks. Je wordt verleidt tot allerlei snacks met veel koolhydraten. Die geven je snel energie, maar zorgen er ook voor dat je een dieet nodig zal hebben om op termijn weer op gewicht te komen. Kies bij voorkeur voor een ontbijt met voldoende eiwitten. Daar heeft je lichaam vroeg op de dag veel behoefte aan, om goed op te kunnen starten. Bovendien is het een bron van (langzame) energie, zodat je daar een langere tijd mee kunt doen.

Voldoende bewegen en eten

Gedurende de dag is het van belang om voldoende te bewegen, maar wist je dat het ook goed is om te blijven eten? Je kunt afvallen zonder dieet door te blijven eten. Mensen die van zichzelf wat slanker zijn bereiken dat namelijk niet door minder te eten. Sterker nog, in sommige gevallen zal je zelfs meer kunnen eten. Zorg ervoor dat je gezonder eet, bijvoorbeeld door weg te blijven bij de producten met veel koolhydraten. Met een gezondere keuze kun je minstens zoveel blijven eten als je deed en toch afvallen zonder dieet. Je kunt heel makkelijk wat meer gaan bewegen door rustig te sporten op bijvoorbeeld een crosstrainer of hometrainer. Dit zijn laagdrempelige fitnessapparaten.

Kies gezonde tussendoortjes

Kies met name voor meer gezonde tussendoortjes, want dat is waar het bij veel mensen mis gaat. Neem bijvoorbeeld een wat fruit als een tussendoortje of kies voor wat rauwkost. Een goed alternatief zijn noten, bijvoorbeeld met wat magere yoghurt. Het grote voordeel van die producten is dat ze laag zijn in calorieeën, terwijl ze er wel voor zorgen dat je een vol gevoel ervaart Tip: psychologisch zorgt alleen het kauwen al voor een vol gevoel. Kies dus snacks waar je wel lang op kunt kauwen, maar die niet veel calorieeën bevatten. Op die manier kun je afvallen zonder dieet.

Haal niet teveel in huis

Tenslotte kun je afvallen zonder dieet door vooral niet teveel in huis te halen. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar dat wat we in huis hebben eten en drinken we op. Door jezelf aan te leren om met een boodschappenlijstje te winkelen zal je merken dat het gemakkelijker wordt om af te vallen. Zodra de producten er thuis niet zijn kom je niet in de verleiding en voorkom je dat je teveel eet en drinkt. Je kunt op die manier afvallen zonder dieet, zodat je uit kunt komen op het voor jou ideale gewicht. .

overgewicht
Auteur: Lisa

Koolhydraatarme Weetjes

Handig om te weten!

Koolhydraten

Welke producten bevatten koolhydraten?

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt hoef je niet alle koolhydraten te vermijden, dat zou namelijk ook niet gezond zijn om een hele voedingsgroep te vermijden. je vermijd alleen de snelle koolhydraten en vervangt deze door langzame koolhydraten. Je zult wel minder koolhydraten eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze snelle koolhydraten kun je beter vermijden:(wit) brood, aardappelen, pasta, witte rijst, suiker, frisdrank en junkfood. Vervang deze bijvoorbeeld door: volkoren producten, zoete aardappel, havermout en zilvervliesrijst.

Eiwitbronnen

Macronutriënten

Wist je dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert? Eiwitten leveren ook per gram 4 kcal en vetten leveren met gram 9 kcal. Koolhydraten, vetten en eiwitten samen noem je de macronutriënten.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?