Zo kun je afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet of benieuwd hoe anderen daar succes mee hebben? Er zijn een aantal handige methoden beschikbaar om wel gewicht te verliezen of wat sportiever te worden, zonder dat je daarvoor op een streng dieet hoeft. Je kopieert als het ware het gedrag van mensen die van nature wat slanker zijn, zodat je daar zelf ook voor kunt zorgen.

Begin met een ontbijt
Je kunt afvallen zonder dieet door in ieder geval te starten met een ontbijt. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is van belang om stevig te ontbijten. Na een lange nacht heeft je lichaam veel voedingsstoffen verbruikt, waardoor je die aan zal moeten vullen.

Let op: indien je niet ontbijt zal je merken dat je al vroeg op de morgen zin krijgt in snacks. Je wordt verleidt tot allerlei snacks met veel koolhydraten. Die geven je snel energie, maar zorgen er ook voor dat je een dieet nodig zal hebben om op termijn weer op gewicht te komen.

Kies bij voorkeur voor een ontbijt met voldoende eiwitten. Daar heeft je lichaam vroeg op de dag veel behoefte aan, om goed op te kunnen starten. Bovendien is het een bron van ‘langzame’ energie, zodat je daar een langere tijd mee kunt doen.

Voldoende bewegen en eten
Gedurende de dag is het van belang om voldoende te bewegen, maar wist je dat het ook goed is om te blijven eten? Je kunt afvallen zonder dieet door te blijven eten. Mensen die van zichzelf wat slanker zijn bereiken dat namelijk niet door minder te eten.

Sterker nog, in sommige gevallen zal je zelfs meer kunnen eten. Zorg ervoor dat je gezonder eet, bijvoorbeeld door weg te blijven bij de producten met veel koolhydraten. Met een gezondere keuze kun je minstens zoveel blijven eten als je deed en toch afvallen zonder dieet. Je kunt heel makkelijk wat meer gaan bewegen door rustig te sporten op bijvoorbeeld een crosstrainer of hometrainer. Dit zijn laagdrempelige fitnessapparaten.

Kies gezonde tussendoortjes
Kies met name voor meer gezonde tussendoortjes, want dat is waar het bij veel mensen mis gaat. Neem bijvoorbeeld een wat fruit als een tussendoortje of kies voor wat rauwkost. Een goed alternatief zijn noten, bijvoorbeeld met wat magere yoghurt. Het grote voordeel van die producten is dat ze laag zijn in calorieën, terwijl ze er wel voor zorgen dat je een vol gevoel ervaart

Tip: psychologisch zorgt alleen het kauwen al voor een vol gevoel. Kies dus snacks waar je wel lang op kunt kauwen, maar die niet veel calorieën bevatten. Op die manier kun je afvallen zonder dieet.

Haal niet teveel in huis
Tenslotte kun je afvallen zonder dieet door vooral niet teveel in huis te halen. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar dat wat we in huis hebben eten en drinken we op. Door jezelf aan te leren om met een boodschappenlijstje te winkelen zal je merken dat het gemakkelijker wordt om af te vallen. Zodra de producten er thuis niet zijn kom je niet in de verleiding en voorkom je dat je teveel eet en drinkt. Je kunt op die manier afvallen zonder dieet, zodat je uit kunt komen op het voor jou ideale gewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>