Nederlanders bewuster over gezonde voeding

De laatste jaren beseffen mensen zich steeds meer hoe belangrijk het is om gezond te eten. Ook houdt men het beter in de gaten. Er zijn zoveel diëten waar je je aan kunt houden en je hebt er vast weleens een uitgeprobeerd. Ben je halverwege gestopt of werkte het niet? Om te weten welke dieet het beste bij je past moet je eerst weten hoe jouw lichaam werkt. Daarna kun je kijken welke dieet bij jou past. Je lichaam heeft wel bepaalde voedingstoffen nodig en deze moet je niet mislopen. Als je goed en gevarieerd eet is dit geen probleem, heb je toch nog een tekort aan voedingsmiddelen? Dan kun je het aanvullen met voedingssupplementen.

Waar dienen koolhydraten eigenlijk voor?
Koolhydraten zijn brandstoffen voor het lichaam. Door brandstof kan je lichaam op de juiste manier functioneren. Ook voor de hersenen zijn koolhydraten van grote belang. Als je hier niet genoeg van hebt, kan het zijn dat je hersenen niet meer weten hoe ze moeten functioneren. Ook kunnen koolhydraten voedingsvezels bevatten. Voedingsvezels zitten vooral in brood en plantaardige voedsel. Vezels zorgen voor de juiste werking van de darm en een makkelijke stoelgang. Ook zorgt het voor een lagere kans op hart- en vaatziekten. Koolhydraten zijn belangrijk, maar als er zijn ook mensen die zo min mogelijk koolhydraten innemen. Wel eten ze meer eiwitten, waardoor ze de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgen, waarom doen ze dit en hoe werkt dit? Lees meer in de volgende alinea.

Afvallen met een koohlydraatarm dieet

Het koohlydraatarm dieet wordt ook wel een proteïne dieet genoemd, maar wat is het? Het is een voedingspatroon, waarbij je zo min mogelijk koolhydraten inneemt. Om alle juiste stoffen binnen te krijgen neem je wel heel veel eiwitten op. Koolhydraten zorgen voor meer vet, waardoor het zich maar steeds opstapelt. Als je eiwitten eet raak je verzadigd en dat wil zeggend dat je maag vol raakt. Je hebt dus niet de neiging om steeds te gaan snoepen. Hierdoor eet je minder, waardoor je minder calorieën inneemt. Doordat je weinig koolhydraten inneemt heeft je lichaam de kans om de opgeslagen vetten te verbranden, waardoor je wat kilo’s verliest. Als je stopt met dit dieet kun je ook weer heel snel aankomen. Het is dus belangrijk dat je dit blijft doen. Toch kan het moeilijk zijn en heb je zin om iets te gaan snacken. Dan is het misschien een idee om een proteïne snack te eten.

Proteïne snacks
We kennen allemaal het gevoel dat je jezelf wilt bewijzen, maar het niet helemaal lukt. Dit gebeurt ook vaak met een dieet. Je wilt het graag, maar toch heb je zin in iets lekkers. Als je een proteïne dieet volgt is het lastig om te snacken, daarom kun je ervoor kiezen om proteïne snacks te bestellen. Proteïne snacks zitten boordevol eiwitten, maar zijn laag in koolhydraten. Je kunt kiezen voor eiwitrijke wafels, brownies, chips en shakes. Ook voor eiwitrijke broden, crackers en complete maaltijden kun je op het internet genoeg producten vinden. Het beste hieraan is, dat de producten ook nog eens heerlijk smaken, waardoor je niet echt merkt dat je aan het afvallen bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>