Met koolhydraatarme recepten 5 kilo afvallen in een maand tijd

Wil jij 5 kilo afvallen in een maand tijd? Dan kunnen we je van harte aanbevelen om vandaag nog te starten met een koolhydraatarm dieet. Want door het eten en drinken van koolhydraatarme gerechten ben jij zeker weten in staat om in een maand tijd 5 kilo af te vallen.

Koolhydraatarme gerechten zijn gerechten waarbij koolhydraten zoveel mogelijk worden geweerd. Dat is positief, want door het weren van koolhydraten loop je minder snel kans om dik te worden. Suikers uit koolhydraten worden niet meer opgeslagen als lichaamsvet, maar gewoon verbrand. Je komt dus niet meer aan en door het ontbreken van suikers in je voeding, wordt je ook niet dikker en moet je lichaam harder werken om voeding te verbranden. Dat zal resulteren in het verliezen van veel gewicht.

 

In een maand tijd afvallen

Het is een ambitieus, maar haalbaar doel: 5 kilo afvallen in een maand tijd. Het kan door alleen anders te gaan eten. Voordeel is dus dat je echt niet hoeft af te zien in de sportschool. Hoe pak je het nu aan om in een maand tijd zoveel gewicht te verliezen? We gaan je in dit artikel een aantal richtlijnen geven van hoe koolhydraatarme gerechten jou kunnen helpen om over 30 dagen 5 kilo gewicht te verliezen.

Maak een plan Het begint met het maken van een plan.

Je gaat de vijf kilo’s als volgt verbranden:

– In de eerste week verbrand je 1 kilo;

– In de tweede of derde week verbrand je 2 kilo (en de andere week 1);

– In de laatste week verbrand je weer 1 kilo (de laatste). De eerste week is dus de week waarin je gaat

wennen aan koolhydraatarme gerechten.

In de tweede en derde week ga je er vol voor. In de laatste week rond je alweer af en zal je zien dat je 5 kilo kwijt bent geraakt. Wennen aan koolhydraatarme gerechten Het is heel erg belangrijk om je lichaam de tijd te gunnen aan koolhydraatarme gerechten te wennen. Je lichaam is het immers lange tijd gewend geweest om ongezond te eten en te drinken. Je moet dus niet in één keer helemaal overgaan. Begin op dag 1 met het veranderen van ofwel je ontbijt, ofwel je lunch. Doe dit gedurende dag 2 en 3 ook en vervang op dag 4 een tweede gerecht en op dag 6 een derde gerecht. Vanaf dag 7 eet je dus echt volledig koolhydraatarm op drie momenten van de dag (ontbijt, lunch en diner). Tussendoortjes mogen nog wel, maar zijn ook stuk voor stuk vrij van koolhydraten.

Doorgaan met koolhydraatarm eten

In de tweede en derde week eet je vrijwel alleen maar koolhydraatarme gerechten. Wie een beetje goed zoekt kan makkelijk een schema vinden van gerechten die je zou kunnen maken. Dan kom je er ook achter dat koolhydraatarm koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze twee weken ben je streng voor jezelf, maar zal je ondervinden dat koolhydraatarme gerechten ook zeer smakelijk kunnen zijn. Je gaat door tot je de vierde week bereikt hebt. Als het goed is ben je nu zo’n 4 kilo (maar waarschijnlijk al meer!) kwijt. De laatste week staat in het teken van afronden. Je eet nu nog twee maaltijden per dag koolhydraatarm (maar drie mag ook, is zelfs beter). Dit houd je vol zolang je op gewicht wil blijven.

Tussendoortjes

Belangrijk is ook om op zoek te gaan naar gezonde tussendoortjes. Je kan besluiten om een handjevol noten of zaden als tussendoortje te eten, maar een gezonde en goed gevulde salade kan natuurlijk ook. Er zijn genoeg recepten te vinden voor koolhydraatarme tussendoortjes. Ook een groene smoothie werkt altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>