Kiezen welk dieet bij u past

Voordat u ook maar enig afvalprogramma gaat volgen, moet u eerst uw huisarts raadplegen om te zien of een van de volgende punten op u van toepassing zijn:

  • U heeft een chronische aandoening, met name hartaandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes, ineraandoeningen of leverafwijkingen;
  • U neemt medicijnen in;
  • U bent zwanger;
  • U bent ouder dan 40 jaar en moet meer dan een aantal kilo’s afvallen;
  • U bent van plan om ook aan lichaamsbeweging te gaan doen. maar u hebt de afgelopen paar jaar niet regelmatig bewogen.

Alle diëten op basis van koolhydraten zijn voornamelijk effectief in het aanpakken van overtollig vet rond uw middel, dus zijn ze goed voor diegenen die het klassieke bierbuikje hebben. Mensen die dik zijn rond hun middel lopen een hoger risico op hart- en vaatziekten dan diegenen die vet op hun heupen en dijen hebben. Controleer de omvang van uw middel en heupen. Als de omtrek van uw middel ongeveer net zo groot is of zelfs groter is dan uw heupomtrek, valt u binnen deze categorie en moet u snel een koolhydraatarm dieet gaan volgen.

Koolhydraatarme diëten zijn ook de moeite waard voor mensen die andere afvalprogramma’s zijn begonnen maar deze niet konden volhouden. Misschien kregen ze te veel trek, of vonden ze de maaltijdbereiding te omslachtig, of verloren ze niet zo constant gewicht als zij hadden gehoopt. Tegenwoordig zijn er een hoop lekkere koolhydraatarme recepten online te vinden.

Op deze site behandelen we zoveel mogelijk van en de  meest populaire diëten op basis van koolhydraten, waarbij u telkens een opsomming aantreft van de voor- en nadelen. Ook vindt i op deze site u enkele voorbeelden van koolhydraatarme menu’s. Kies die menu’s uit die u gemakkelijk in uw leefstijl kunt opnemen en het beste bij uw voedsel-voorkeuren passen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>