Drie manieren om buikvet te verbranden

Benieuwd naar de beste manier om buikvet te verbanden? We zetten 3 van de mogelijkheden op een rij, waarmee je er effectief voor zorgt dat je een plattere buik zal krijgen.

Houd er rekening mee dat het lastig is om specifiek buikvet te verbranden. Het zal over het algemeen gaan om methoden om in het algemeen aan je vetpercentage te werken. Het gevolg daarvan is dat je lichaam zelf zal bepalen waar het vet verloren gaat. Komt het er als eerste bij op je buik? Dan zal het er daar als laatste weer afgaan. Gebruik de drie manieren om buikvet te verbranden dan dus vooral als een methode om letterlijk strakker in je vel te komen te zitten.

Ontbijten met eiwitten
De eerste manier om meer buikvet te verbranden is het ontbijten met eiwitten. Je zorgt er daarmee voor dat je de juiste bouwstoffen inneemt, terwijl je tegelijkertijd de kans hebt om koolhydraten te vermijden. Met name dat laatste is van belang, omdat de koolhydraten zorgen voor een snelle toegang tot belangrijke energiebronnen, waardoor je lichaam er niet toe komt om het vet te gaan verbanden. Daarnaast hebben de koolhydraten de sterke motivatie om door te blijven eten en maken ze relatief veel insuline aan.

Door te ontbijten met eiwitten zal je een voller gevoel ervaren. Dit zorgt ervoor dat je 60% minder vaak aan eten denkt, je ’s avonds 50% minder zin in snacks hebt en je gemiddeld genomen 400 calorieën per dag minder zal eten. Het is daarmee een uitstekende methode om buikvet te verbranden, net als vet op de rest van je lichaam.

Meer gezonde vetten eten
Het klinkt wellicht wat vreemd, maar om buikvet te verbranden is het verstandig om meer vetten te gaan eten. Het gaat dan natuurlijk om de gezonde vetten, waarvan we er voldoende nodig hebben om een gezond voedingspatroon samen te stellen. Het helpt je gehalte aan cortisol te verlagen en zorgt er daarmee voor dat je minder stress zal ervaren.

Bovendien kunnen de gezonde vetten je helpen om het hongergevoel te onderdrukken en stimuleren ze de verbranding van vetten in het algemeen. Je kunt de gezonde vetten die je kunt eten onder andere vinden in zalm, makreel, haring, tonijn en sardientjes. Dankzij de gezonde vetten kun je meer buikvet verbranden, zodat je er uiteindelijk strakker uit komt te zien en je een stuk lekkerder in je vel zal komen te zitten.

Zoek de kou wat vaker op
Tenslotte is het om meer buikvet te verbranden een goed idee om regelmatig de kou op te zoeken. Er prettig voelt die gedachte wellicht nog niet aan, maar het zorgt ervoor dat je je lichaam een boost kunt geven om zelf meer energie op te wekken, door bijvoorbeeld vet te verbranden. Het is een goed idee om ’s morgens tijdens het douchen even 30 seconden heel koud te douchen. Ga je zwemmen of naar de sauna? Maak dan gretig gebruik van het ijskoude bad. Op die manier kun je jouw lichaam stimuleren om meer buikvet te verbranden.

Een gedachte over “Drie manieren om buikvet te verbranden

  1. Andre

    Beste Beheerder,

    Ik ben werkzaam voor een cosmetisch arts en continue op zoek naar online vermeldingen voor zijn website. In deze zoektocht kwam ik terecht op koolhydraatarmdieet.nl. We kunnen elkaar helpen door een blog of link uit te wisselen, ik beheer zelf ook een aantal leuke beautyblogs. Ik vroeg me dan ook af wat uw mogelijkheden hierin zijn.

    Met vriendelijke groet,

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>